Zpěvobraní Boskovice- přehlídka sborů

28.05.2017 20:15
13 zpěváků a čtrnáctý sbormistr se účastnilo včerejšího Zpěvobraní v Boskovicích a bylo svědky nově se rodící tradice v nedalekých Boskovicích. 

Bylo nám zpočátku velice úzko a cítili jsme svíravé pocity v oblasti žaludku. protože jsme si připadali v šesti lidech na generální zkoušce všech sborů trapně a hodně jsme přemýšleli proč tomu tak je. Proč ostatní, více jak 30 členné sbory,  jsou téměř kompletní a mohou v klidu svým zvukem zaplnit nádvoří zámku, mimochodem s dobrou akustikou , vše si vyzkoušet pod vedením svých sbormistrů, jít si odpočinout a soustředit se na svůj výkon?
 
Již přehlídka začala a dorazilo zbylých šest zpěváků Cantila, což všechny vyprovokovalo ještě k rychlé zkoušce v parku na zámku.
Krátký poslech sboru před námi /Choirorchestra Brno/, což někteří glosovali slovy, takový super sbor a teď máme jít zrovna my, a již jsme stáli na podiu.
Zazpívali jsme s chutí, se zájmem, což oceňovali diváci opravdu vřelým potleskem. 
 
Odpovím slovy Martina Neruda, který má pěkný rozhovor společně s Františkem Ostrým v tisku:
https://www.ohlasy.info/clanky/2016/02/rozhovor-nerud-ostry.html

V síle zvuku tedy není kvalita? Rozhodně. Množství zpěváků nadchne diváka, nikoliv však pozorného posluchače.

To se nám podařilo a z diváků to bylo cítit.

A co na to někteří sbormistři z jiných sborů?  Na to se poptejte někoho  z těch , kdo se z Cantila  účastnili, ti s některými hovořili osobně.

Jen škoda na celé přehlídce pro Cantilo, že ho byla polovina a také muselo být před koncertem ve stresu. Úspěch by byl ještě větší a mohli jste ho sdílet všichni, což je to nejkrásnější a nejhodnotnější nejen pro Cantilo.

Doporučuji si přečíst celý článek:

„Práce ve sboru musí být dlouhodobá a poctivá. Není to instantní polévka.“

https://www.ohlasy.info/clanky/2016/02/rozhovor-nerud-ostry.html
 
Těším se na Vás na zkouškách a koncertech, které nás ještě do prázdnin čekají.
 
Luděk